Βίντεο | Πώς γίνεται ο μούστος (χωρίς ξυπόλητες)

Vine harvest - Atalanti, Greece

See the English version of this post

Δεν ξέρω αν το παθαίνεις κι εσύ αλλά όταν ακούω λέξεις όπως τρύγος, πατητήρι και μούστος σκέφτομαι σκηνές από Ελληνικές ταινίες όπου διάφοροι ηλιοκαμμένοι βγάζουν τα παπούτσια τους και πατάνε τα σταφύλια.

Δεν γίνονται έτσι σήμερα τα πράγματα.

Στείλαμε την ομάδα της Αταλάντης να μάθει πώς γίνεται ο τρύγος κι ο μούστος.

Μαζέψανε σταφύλια στο κτήμα του Γιώργου και πήγανε μια βόλτα από το Μπούτσικα στην Αταλάντη να τα κάνουνε μούστο με τη βοήθεια του Άγγελου και του Βασίλη.

Στην κάμερα η Ελίνα, στις σκηνοθετικές οδηγίες (και στις άσχετες εμφανίσεις στα πλάνα) και η δική μας Μαμά Δέσποινα.

Ιδού το βίντεο και τσάκω και τις φωτογραφίες παρακάτω.

Άντε και γεια μας.

Continue reading

The Real Greek μουσακάς , σουβλάκι και κουτσομπολιά

Chef Alan is funny too!

See the English version of this postΕντάξει, παράλογο; Πήγες κυρά μου στο Λονδίνο για να δεις το σεφ του The Real Greek να φτιάχνει μουσακά; Ναι, εντάξει ξέρω, φτάνει.

Όταν πήρα την πρόσκληση από την ευγενέστατη Megan σκέφτηκα ακριβώς το ίδιο. Παρόλα αυτά θέλω πάντα να μαθαίνω οπότε σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ καλή ευκαιρία να δω αυτό το κλασσικό φαγητό από επαγγελματία σεφ. Δεύτερον, είχα σταματήσει να πηγαίνω στο The Real Greek εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια οπότε με έπιασε η περιέργεια.

Οπότε, ιδού η ιστορία του πώς άλλαξα γνώμη και μερικές σημειώσεις για το μουσακά.

Continue reading

Φαγητάκι στην Κρήτη από τη deadendmind και τον olrandir

Η Δάφνη (deadendmind) και ο Δημήτρης (olrandir) πήγανε μια βόλτα στη λεβεντογέννα και σαν καλά παιδιά (που είναι!) στείλανε τις εμπειρίες τους με το φαγητό και τις καταπληκτικές φωτογραφίες τους.

(Γκουχ – στείλε κι εσύ, μην ξεχνιέσαι)

Με τα μαύρα τα γράμματα ο Δημήτρης γράφει και με τα πράσινα η Δάφνη βοηθάει.

—————————————

Είχαμε ακούσει πολλά καλά για το φαΐ της Κρήτης. Συνηθισμένοι βέβαια από τους Έλληνες που με κάθε ευκαιρία επευφημούν τον τόπο τους (και δη τους Αθηναίους που δεν μένουν πια στον «τόπο τους»), δεν δίναμε και πολύ βάρος -ή τουλάχιστον όχι περισσότερο απ’ότι δίναμε σε όσους λέγανε για τα γραφικά χωριά (χωρίς ηλεκτρισμό) και τα μαγευτικά τοπία (που ερημοποιούνται κάθε καλοκαίρι). Εγώ έδινα γιατί πέρασα κάποιες μέρες στα Χανιά πριν μερικά χρόνια, με τις καλύτερες γευστικές εντυπώσεις.

Φτάσαμε λοιπόν στο Ηράκλειο και μας πρότεινε η εξαιρετική ξεναγός και φιλόξενη εντόπια κάτοικος Ζαχαρένια να πάμε για μεσημεριανό στο «Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα…». Πρόκειται για μια κλασσική ψαροταβέρνα, σαν αυτές που βλέπεις σε όλη την Ελλάδα: δίπλα στην κίνηση του λιμανιού, χάρτινα τραπεζομάντηλα, γκαρσόνια που με κάποιο μαγικό τρόπο μεταφέρουν 15 πιάτα ταυτόχρονα, και οικογένειες με παιδιά που φωνάζουν. Η πατατοσαλάτα που παραγγείλαμε για ορεκτικό όμως μας εντυπωσίασε: ανακατεμένη με λίγη σκορδαλιά που τις έδινε μια σπιρτάδα στη γεύση (άλλα ίσα-ίσα για να μη γίνει πολύ βαριά) μας ξάφνιασε πολύ ευχάριστα, και το ίδιο συνέβη και με τους κολοκυθοκεφτέδες και το φρέσκο φαγκρί που φάγαμε. Το μεγάλο σοκ όμως ήρθε όταν τελειώσαμε το φαγητό, και πήραμε μια πρώτη γεύση από αυτό που καταλάβαμε μετά ότι είναι standard στην Κρήτη: το κέρασμα στο τέλος.

LKLTh_patato-salad

Μας φέρανε: τραγανούς λουκουμάδες με μέλι και μια τεράστια μπάλα παγωτού, γλυκό τριαντάφυλλο, γλυκό του κουταλιού βύσσινο, ένα πιάτο καρπούζι, και βέβαια ένα μπουκαλάκι ρακή με δυο ποτηράκια. Κι αν ήμασταν χορτασμένοι, με τέτοιες λιχουδιές μπροστά σου δεν μπορείς να μη φας κι άλλο! Η φωτογραφία είναι από τη δεύτερη φορά που πήγαμε, με ελαφρώς διαφορετικά γλυκά.

LKLTh_kerasma (2)

LKLTh_kerasma

Ακόμα κι έτσι βέβαια, κλίναμε να θεωρήσουμε πως είναι εξαίρεση, πως δε γίνεται να είναι όλα τα φαγητά τόσο νόστιμα. Κάπου τη δεύτερη μέρα αρχίσαμε να συνειδητοποιούμε τη γαστρονομική εμπειρία που βιώνουμε, κι αρχίσαμε να τραβάμε φωτογραφίες. Αυτή η καθυστέρηση είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν έχουμε εικόνες της υπέροχης σφακιανής πίτας. Ααααχ, η Σφακιανή πίτα…

Το ξενοδοχείο μας δεν είχε πρωινό, αλλά καταλήξαμε να το θεωρούμε προσόν αυτό αφού μας έδινε τη δικαιολογία να τιμούμε καθημερινά το Le Petit Paris (κοντά στην πλ. Ελευθερίας), του οποίου τα κρουασάν μπορούν να περιγραφούν ως αμαρτωλές απολαύσεις με ζουμερή σοκολάτα ή γλυκιά κρέμα ζαχαροπλαστικής, σε μέγεθος αντρικού μπράτσου (κυριολεκτώ, έκανα τη σύγκριση κι ήταν ίσως λίγο μεγαλύτερο το κρουασάν -είμαι κι αγύμναστος!) Είχε κι άλλα (πρέτζελ, μηλόπιτα, κλπ) που δεν δοκιμάσαμε γιατί την Κυριακή ήταν κλειστό. Το κρατάμε για την επόμενη φορά!

PetitParis_croissants

PetitParis_butter-croissant

PetitParis_chocolate-croissant2

Στα κυρίως πιάτα, το τσουμπλέκι που γευτήκαμε στο νότιο Ρέθυμνο ήταν σαν ratattouille μαζί με χοιρινό, αλλά μερικές κλάσεις ανώτερο αφού ψήθηκε σε κιούπι στο φούρνο κι είχε κι αγνά κρητικά μπαχαρικά να το συμπληρώνουν.

Plakias_tsoumpleki

Το κρέας έλιωνε στο στόμα και τα λαχανικά το συνόδευαν εξαιρετικά. Το δικό μου ήταν μπουκιές κοτόπουλου με πατάτες, τυρί και ψιλοκομμένη πιπεριά. Κοτόπουλο Σπέσιαλ στο Κιούπι. Πολύ ωραίο κι αυτό! Έχω να σημειώσω ότι ακόμα και τα μέρη που μου φαίνονταν τουριστικά και είχα μια αμφιβολία για το πώς θα είναι η ποιότητα του φαγητού, ήταν φοβερά και διαψεύστηκα πανηγυρικά!

Plakias_chicken

Και περνάμε στο αποκορύφωμα του ταξιδιού, την υπερπαραγωγή του Ηρακλείου: το καφέ Ουτοπία. Ήταν το πρώτο καφέ που κάτσαμε την Παρασκευή το απόγευμα, και μας άρεσε τόσο που ξαναπήγαμε και τη Δευτέρα για repeat performance. Την πρώτη μέρα απολαύσαμε το περίφημο fondue σοκολάτας του, το οποίο μας επαινούσαν φίλοι και γνωστοί από όλη την Ελλάδα. Το fondue «δύο ατόμων» γέμισε ικανοποιητικά τα στομάχια τριών! Έρχεται σε μια ειδική πιατελίτσα με μια τρύπα στη μέση όπου μπαίνει κερί ρεσώ, κι από πάνω το μπωλ με την -υπέροχη, λιωμένη- σοκολάτα. Γύρω από αυτό, διάφορες λιχουδιές για να τις βουτάς στη σοκολάτα. Φρούτα (φράουλα, μπανάνα, κεράσια), τριμμένοι ξηροί καρποί, καρύδα, κλπ. Σε ξεχωριστά πιατάκια έρχονται και γκοφρέτες, αφράτη βάφλα σε κομμάτια και σου με κρέμα. Δεν περιγράφεται με λόγια το πόσο ωραίο ήταν!

Utopia_fondue

Στο encore της Δευτέρας γεύτηκα τη ζεστή σοκολάτα τους. Συνηθισμένος από τα Αθηναϊκά καφέ (όπου παραγγέλνω πικρή σοκολάτα και μου φέρνουν μια που «πικρίζει»), ζήτησα μια πικρή. Όσο πικρή μπορεί να μου την κάνει. Μου έφερε μια πικρή. Χρειάστηκα 6 κουταλάκια ζάχαρης για να την τελειώσω (και τη συμβολή δεύτερου ατόμου). Ήταν με διαφορά η πιο decadent απόλαυση που έχω γευτεί ποτέ. Περάσαμε ίσως ένα δίωρο απλώς απολαμβάνοντας τις διακοπές μας, τη σοκολάτα και τα βουτήματα που μας φέρανε στην εταζέρα σήμα κατατεθέν του μαγαζιού. Η εταζέρα ήταν πολύ εντυπωσιακή, θα τη δεις και στις φωτογραφίες. Στον κατάλογο του μαγαζιού έχει ειδικές οδηγίες για την εταζέρα. Τα βουτήματα τα κερνάει το μαγαζί, αλλά μόνο αν τα κρατάς σκεπασμένα με το κάλυμμα. Αν τα αφήσεις ξεσκέπαστα σε χρεώνουν. Η σοκολάτα ήταν απίστευτα πηχτή και βαριά. Να φανταστείς (εγώ που με πειράζει ο καφές), είχα συμπτώματα καφεΐνης μετά από την κατανάλωση 1/3 από αυτή τη σοκολάτα. Τόσο τούρμπο!

Utopia_chocolate4

Utopia_chocolate2

Utopia_Etazera5

Utopia_Etazera

Utopia_Etazera2

Utopia_Etazera3

Γενικά, έχουμε να πούμε τα καλύτερα για το φαγητό στην Κρήτη (και για την ίδια την Κρήτη)! Ανυπομονούμε να ξαναπάμε!

 

——————————————————
ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΑΝ:
Δάφνη (deadendmind)
posterous * twitter

Δημήτρης (olrandir)
website *  twitter

——————————————————


Βόλτα στη Borough Market

Το Σάββατο πήγαμε μια βόλτα στη Borough Market του Λονδίνου, μία καταπληκτική αγορά φαγητού.

Πριν από κάποια χρόνια ήταν κάπως σαν τη Λαχαναγορά που λέμε στην Αθήνα, δηλαδή αγορά χονδρικής. Τα τελευταία χρόνια ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε αγορά λιανικής για ανθρώπους που έχουν οργανικά προϊόντα ή για artisans – έτσι τους λένε – του φαγητού. Συχνά διοργανώνουν εργαστήρια και δρώμενα γύρω από το φαγητό.

Αν βρεθείτε στο Λονδίνο και σας αρέσει το φαγητό αξίζει σίγουρα μια βόλτα. Έχετε και ρευστό μαζί σας γιατί δεν τη γλιτώνετε, σίγουρα θα αγοράσετε πράγματα.

Οι μυρωδιές και οι εικόνες είναι πραγματικά καταπληκτικές αλλά οι άνθρωποι είναι το καλύτερο χαρακτηριστικό. Σου πιάνουν την κουβέντα, σου εξηγούν, σε προσκαλούν να βγείτε φωτογραφίες, σου λένε τί κρασί να πάρεις ή με τί να συνοδεύσεις αυτό που αγόρασες.

Δείτε και το website της αγοράς για να μάθετε περισσότερα.

Ορίστε μερικές φωτογραφίες (έχουμε και το πλήρες σετ στο flickr)

Borough Market

Η είσοδος ανακαινίζεται

Borough Market

Μέσα στην αγορά

Where you are

Ο χάρτης της αγοράς (φοβερός;)

The vegetable stall

Λαχανικούλια

Buy me I'm shiny

Mushrooms at Borough Market

Απίστευτα πολλά μανιτάρια που σίγουρα δεν τα ξέραμε όλα

Musherooms

κι αυτά μανιτάρια είναι!

Hobbs and the queue to grab some

Η ουρά για το Hobbs. Λένε ότι κάνει φοβερά σάντουιτς

Fruity yogurt

Φρουτένια γιαουρτάκια

Parmigiano-Reggiano

Parmigiano-Reggiano. Αγοράσαμε. Το εξαφανίσαμε σε χρόνο dt

The amazing guy from Une Normande à Londres

Une Normande à Londres - μπορεί να πήραμε και σαράντα τυριά (εντάξει πήραμε τρία)

Just a small piece please

Une Normande à Londres

Ubriaco al Prosecco

το λένε μεθυσμένο τυρί

Borough Market

Can I try some?

The squid does it

Oliveology

Η Θάλεια και ο Μανώλης του Oliveology (περισσότερα σε επόμενη ανάρτηση)

The Cinnamon Tree Bakery

Στο Cinnamon Tree Bakery, κρατάω ένα σακουλάκι με το καταπληκτικό σοκολατοέδεσμα τους

Borough Market

All the little delights

Baklava

Here you go

Η θεία Σοφία πήγε μαγειρεύοντας

Δε φτάνει που έζησα μία από τις ωραιότερες εμπειρίες μου με φαγητό αλλά τα αποτελέσματα είναι και σε βίντεο. Πλήρη τα αποδεικτικά στοιχεία.

Αυτό που λείπει βέβαια είναι τα πίσω από την κάμερα. Οπότε – αγαπημένη ασχολία τα κουσκούσια όπως πάντα – ιδού λίγες σημειώσεις.

Η πρόταση

Πριν από κάποιους μήνες που λες εκεί που καθόμουν αμέριμνη (δηλαδή με πιτζάμες και παντόφλα) τα καλά παιδιά της Ogilvy One σήκωσαν το τηλέφωνο και μου κάναν μια πρόταση να πάω μαγειρεύοντας με τη Hellmann’s.

Η πρώτη μου ερώτηση ήταν μάλλον χαρακτηριστική αλλά δεν θα πάρει βραβείο self promotion: “Παιδιά έχετε καταλάβει ότι δεν είμαι σεφ, έτσι;” – κανονικά αυτό δηλαδή πρέπει να μπαίνει σε κεφάλαιο “Τί να μη λες άμα θέλεις τη δουλειά”. Έτσι νόμιζα. Γιατί όχι μόνο είχαν καταλάβει αλλά όλη η ιστορία είναι πως οι συνταγές που τελικά κάναμε είναι εύκολες και γρήγορες, ειδικά δημιουργημένες για ανθρώπους που μαγειρεύουν καθημερινά. Ό,τι κάνουμε και στα βίντεο του Digital Scullery δηλαδή.

Με λίγα λόγια στο Πας Μαγειρεύοντας με τη Σοφία (θεία είμαι εδώ, Σοφία εκεί) φτιάχνω απλές συνταγές που χρησιμοποιούν προϊόντα Hellmann’s. Τις συνταγές δημιούργησε η ομάδα των Chef της Hellmann’s. Οι συνταγές και τα βίντεο υπάρχουν στο site της Hellmann’s, στο Facebook και στο YouTube.

Να μη στα πολυλογώ, αν ήταν ταινία θα σε πήγαινα από το τηλεφώνημα απευθείας στα γυρίσματα, τα ενδιάμεσα είναι τα κλασσικά βαρετά της συνεννόησης. Αρκεί να σημειώσω ότι τα παιδιά με διευκόλυναν πολύ σε αρκετά σημεία, το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δε μου δώσανε σενάριο. Φαντάζεσαι να είχα να μάθω και απ’ έξω στυλ Πανελλήνιες; Οπότε μου έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη και τους τσάκισα. Κατάλαβες. Φλυαρία και των γονέων και χοροί και γκριμάτσες και λάθη και ατάκες και γενικά ένα γέλιο ααααβάδιστο.

Φαίνεται άλλωστε και στο making of

Εδώ πρέπει να σημειώσω: Την είδατε την καταπληκτική κουζίνα έτσι; Θέλω μια τέτοια όταν μεγαλώσω.

Η παραγωγή

Όλα αυτά που βλέπετε είναι συνδυασμός της καλή δουλειάς και της οργάνωσης της Ogilvy One και της Blicker που ήταν η εταιρεία παραγωγής.

Και φτάνουμε στο καλύτερο – και ολίγον σουρεάλ – όλων. Παιδιά ήμουν εγώ στη μέση και γύρω γύρω υπήρχαν μιλιούνια άνθρωποι επαγγελματίες και ειδικοί που τρέχαν πάνω κάτω. Και το καλύτερο; Όταν πήγαινα να κάνω κάτι άλλο, π.χ. να πλύνω κάνα πιάτο με μάλωναν. Οπότε το σουρεάλ σκηνικό ήταν ως εξής: Καθόμουν όρθια και γύρω γύρω είχαμε ανθρώπους να ντύνουν, να γδύνουν, να βάφουν, να χτενίζουν, να περνάνε καλώδια μέσα από τα ρούχα, να στηρίζουν κάμερες, να αναβοσβήνουν φώτα, να συμμαζεύουν την κουζίνα, να πλένουν πιάτα, να με φωτομετράνε (το ‘μαθα κι αυτό), να αλλάζουν φίλτρα, να σηκώνουν κάτι κάμερες διακόσια κιλά, να ελέγχουν ότι δεν ξεχνάω, να γελάνε πνιχτά και ενίοτε φωναχτά (καλά αυτό δεν είναι δουλειά) και να φωνάζει cut ο σκηνοθέτης μας (που αυτό ΕΙΝΑΙ δουλειά).

Στα διαλείμματα τρώγαμε αυτά που μαγείρεψα (όλοι όρθιοι φύγαμε πάντως) και μου εξηγούσαν ο καθένας τη δουλειά του και την εμπειρία του. Μαζί μου ήταν κι ο άνθρωπος μου ο Μανώλης και πάθαμε παρέα τον θαυμασμό. Παιδιά μιλάμε για ειδίκευση, για σπουδές, για μεράκι. Μπορεί όταν ξεκίνησε το ταξίδι να μην το ήξερα αλλά όλοι όσοι ήταν εκεί με τη Blicker ήταν ένας κι ένας. Όταν μάλιστα σκεφτείς ότι όλα οργανώθηκαν ενώ εγώ μένω στο εξωτερικό καταλαβαίνεις τί λέμε.

Το θέμα με την πάστα

Ένα από τα καλύτερα σκηνικά που θέλω να μοιραστώ – χαρακτηριστικό του κλίματος – είναι η ιστορία με την πάστα. Μεσημεράκι ήταν, κάναμε διάλειμμα για φαγητό και ο αγαπητός παραγωγός μας με βρήκε να κοιμάμαι στον καναπέ, φουλ βαμμένη από τη σούπερ ντούπερ καλλιτέχνιδα της αναδόμησης μου (μόνο σκαλωσιές που δε βάλαμε). Μόλις σηκώθηκα και πήγα να με ντύσουν (ναι καλέ, με ντύναν κι όλας), έρχεται πίσω μου ο παραγωγός και με βλέμμα “βαγγελίστρα μου θα μας μείνει στα χέρια η θεία Σοφία και δε θα τελειώσουμε το γύρισμα” και με ρωτάει τί χρειάζομαι. “Μια πάστα σοκολατίνα” του λέω. Τέτοιο ήταν το ζαβλάκωμα εκείνη την ώρα παιδιά που ήθελα έκρηξη ζάχαρης.

Σε χρόνο dt που λες, δεν ξέρω τί κάνανε, πώς τα κανονίσανε, μπαίνει ο τιτανοτεράστιος βοηθός παραγωγής και βγάζει μέσα από το μπουφάν του μικρό κουτί ζαχαροπλαστείου και μου το δίνει εμπιστευτικά. Η σοκολατίνα μέσα ήταν η πιο σοκολατίνα που μπορείς να φανταστείς. Σοκολάτα έξω, μέσα και παραμέσα με ένα μικροσκοπικό και απειροελάχιστο παντεσπάνι. Πώς δεν τον φίλησα τον άνθρωπο.

Το θέμα με τα κλάμματα

Προσπαθούμε που λες να τραβήξουμε μία σκηνή όπου εγώ κλαίω για ένα από αυτά τα banners που κουνιούνται. Στήνομαι που λες, κάθονται και οι δύο άνθρωποι με τις ασήκωτες κάμερες στη θέση τους, έτοιμα όλα και φωνάζει ο σκηνοθέτης μας το “πάμε”. Παιδιά δεν ξέρω τί με έπιασε εκείνη την ώρα, βγάζω μια σπαρακτική κραυγή α λα παλιός Ελληνικός κινηματογράφος και καταρρέουμε όλοι ταυτοχρόνως από τα γέλια. Τόσο πολύ που μετά κλαίω κανονικά στο βίντεο αλλά από τα γέλια. Μιλάμε παρακαλάω το σκηνοθέτη να μου στείλει αυτή τη σκηνή.

Τα αποδεικτικά στοιχεία

Ορίστε δύο από τα υπάρχοντα βίντεο – μπορείτε να τα δείτε όλα στο facebook ή στο youtube

Το ρεζουμέ

Έχω ένα σωρό ακόμα μικρές ιστορίες από την εμπειρία μου αλλά θα σας κάνω να βαρεθείτε. Το ρεζουμέ είναι ότι αισθάνθηκα πως φτιάξαμε κάτι όμορφο, ειλικρινές και διασκεδαστικό. Μου επετράπη να μιλήσω όπως θέλω και να αισθανθώ κι εγώ δημιουργική – δε το πίστευα ότι αυτό μπορεί να γίνει σε διαφημιστικές ενέργειες. Ελπίζω ότι θα σας αρέσουν οι συνταγές και τα βίντεο. Εμείς πάντως περάσαμε πολύ καλά όταν τα φτιάχναμε κι ελπίζω ότι αυτό φαίνεται.

——————-
Φωτογραφίες: Οι φωτογραφίες έχουν παραχωρηθεί ευγενικά από τη σελίδα του Πας Μαγειρεύοντας στο Facebook
Disclosure:
Αυτή η καταχώριση μπορεί να θεωρηθεί και διαφημιστική αλλά δεν έχω τέτοια πρόθεση. Ήθελα μάλλον να μοιραστώ την εμπειρία μου και να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους που δουλέψαμε μαζί στο Πας Μαγειρεύοντας.

Φωτογραφίες από τα Πάσχατα στην Αταλάντη

Τα Πάσχατα φέτος τα πέρασα στην Αταλάντη.

Που είναι στη Ρούμελη.

Και στη Ρούμελη ξέρουν κι από αρνί, κι από κοντοσούβλι, κι από… κι από… κι από…

Continue reading

Η θεία Σοφία επιμένει φραπεδικά

Η θεία είναι ντεμοντέ και το χαίρεται. Πίνει φραπέ και δεν αναζητά ποτέ φρέντους, μέντους και άλλα τέτοια πράματα του σατανά που πίνετε τα τέκνα στις Ελλάδες.

Ετούτο συμβαίνει λόγω της καταμένης ξενιτιάς (insert αισθαντική μουσική και η θεία να πάρει ύφος όπως ο Ξανθόπουλος στην Οδύσσεια ενός Ξεριζωμένου)

Continue reading

Κουτσομπολιά από την κοπή της πίτας με τις Συνταγές της Παρέας

Μη τα ρωτάς πώς έγινε το μαγικό, πάντως έγινε και βρέθηκα κι εγώ στην Αθήνα μαζί με τη Μαμά Δέσποινα και πήγαμε στην κοπή της πίτας από τις Συνταγές της Παρέας.

Θες τα κουτσομπολιά; Enter. Continue reading

Η εκλογική γιαουρτόπιτα της Θείας, μετεκλογικά

Παιδιά μου σήμερα έζησα αυτό που δεν εύχομαι ούτε στον εχθρό.

Να θες να πέσεις να πάρεις τον μεσημεριανό-αγαπημένο-σαββατιάτικο υπνάκο στον καναπέ και να έχεις τα «μην πω» καγκουρόπαιδα να πλένουν τα αμάξια τους υπό τους δυνατούς ήχους καγκουροτράγουδων.

Πάει και ο υπνάκος, πάει και το καλό του. Αποφάσισα να καλύψω τον ήχο των καγκουροτράγουδων με τον ήχο του μίξερ.

Continue reading

Η θεία Σοφία πέταξε στον αέρα του ΣΚΑΪ

Των Φώτων σήμερα και μας φώτισε κι εμάς βρε παιδιά! Τί μας φώτισε, μας έφεξε!

Μετά από το άρθρο στην εφημερίδα Καθημερινή η θεία Σοφία βρέθηκε να κουτσομπολεύει το Digital Scullery, την παρέα και το φαγητό με τη Χριστίνα Βίδου του ΣΚΑΪ.

Και άκου να δεις πώς έγινε αυτό το απίστευτο.

Continue reading

Εφημερίδα Καθημερινή; Κι εκεί μας αγαπάνε

Σήμερα το Digital Scullery είναι στην εφημερίδα Καθημερινή κι όχι μόνο εμφανιζόμαστε αλλά έχουμε την τιμή να μοιραζόμαστε τον ίδιο χώρο με τον Κωνσταντίνο του World of Flavors.

Continue reading

Ελαιόλαδο ψυχρής συμπίεσης. Πρασινωπό και νόστιμο

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό μου με το λάδι ψυχρής συμπίεσης. Μη το ακούς έτσι, δεν είναι για αυτοκίνητα. Για φαί είναι. Continue reading

Τα περίεργα προϊόντα στο Λονδίνο | Churros

Να ένα φοβερό Ισπανικό μαμ μαμ.

Λέγονται churros και είναι λιχουδιά που μοιάζει λίγο με τους λουκουμάδες ή τα πισία με ζάχαρη (αν δεν ξέρεις τί είναι τα πισία δεν είσαι τεμέτερον).

Continue reading

Τούρκικο στο Gökyüzü (Green Lanes, Λονδίνο)

Τα Τούρκικα εστιατόρια στο Λονδίνο είναι πολλά και διαφόρων κατηγοριών. Από το κεμπαμπτζίδικο στη γωνία μέχρι κανονικά ρεστοράν.

Ανακαλύψαμε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εστιατόριο τις προάλλες, το Gökyüzü.

Continue reading