Ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα στο 3ο συνέδριο social media #ioc3

sofia_ioc3

See the English version of this post

Πριν από αρκετό καιρό είχα γράψει για το «Πας Μαγειρεύοντας» και τα παρελκόμενα με τα γυρίσματα, τις πάστες σοκολατίνες και τις καλωδιώσεις. Ήταν το project που έκανα με την Ogilvy και τη Unilever, με μαγειρικά βίντεο όπου χρησιμοποιούσα προϊόντα Hellmann’s στις συνταγές.

Στις 8 του Φλεβάρη, μετά από μια πολύ ευγενική πρόσκληση του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, είπα δυο λόγια για αυτή τη συνεργασία στο 3ο συνέδριο τους για τα social media. Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Μου ζήτησαν λοιπόν να μοιραστώ τα πράγματα που έμαθα μέσα από τη συνεργασία και ειδικά αυτά που θα ήταν χρήσιμα σε εταιρείες που θα μπορούσαν στο μέλλον να συνεργαστούν με κάποιον blogger.

Επειδή όμως ανάρτηση στο Digital Scullery χωρίς τα κουτσομπολιά δε γίνεται σας λέω και το backround γιατί όλοι εδώ είμαστε κουσκουσιάρηδες.

  • Μιας και μου είχαν δώσει 10 λεπτά παρουσίαση, έχωσα τον έρωτα μου και άκουσε την παρουσίαση διακόσιες φορές (αλληθώρισε στο τέλος) με το ρολόι στο χέρι! Μου έκανε και παρατηρήσεις (ένα ρολάκι τους δίνεις και έχουν και σκηνοθετική άποψη). Αλλά με βοήθησε πολύ να βρω τα πιο σημαντικά που ήθελα να πω. Εν τω μεταξύ στο συνέδριο ευτυχώς μου δώσαν μεγαλύτερη άνεση χρόνου και πήγα λίγο παραπάνω από τα 10 λεπτάκια.
  • Έφυγα από το Λονδίνο οχτώ και είκοσι το βράδυ της Τρίτης, έφτασα στην Αθήνα δύο και μισή το ξημέρωμα και την άλλη μέρα ήταν το συνέδριο! Δεν πειράζει όμως, η αυπνία βελτιώνει ολίγον γιατί δεν έχεις κουράγιο να αγχωθείς. Δε τη γλίτωσα και τελείως (όπως ομολογώ και στην παρουσίαση – φαίνεται και στο βίντεο).
  • Θεραπευτικότατο όμως ήταν το πρωινό στο New Hotel όπου μου είχαν κλείσει δωμάτιο που τους χάρηκα ταμάλα. Ειδικά την δεσποινίδα Χριστίνα στο πρωινό που ΟΛΟ ΜΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΝΑ ΦΑΩ και μου έλεγε να μη τη στεναχωρώ και ότι τώρα που είμαι στην πατρίδα πρέπει να φάω και ομελετίτσα και κρουασανάκι, και ψωμάκι… Μιλάμε η κοπέλα ΣΑ ΝΑ ΜΕ ΗΞΕΡΕ ΧΡΟΝΙΑ!
  • Το φόρεμα που ήθελα να φορέσω έφτασε στο σπίτι στο Λονδίνο τη μέρα πριν ταξιδέψω ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ. Αν είχα πετύχει τον κούριερ θα έπρεπε να τον ταίσω.
  • Πέτυχα την ίδια αεροσυνοδό και στις δύο πτήσεις. Η κοπέλα έπαθε σοκ.
  • Στο ίδιο πάνελ ήταν και ο κ. Καράμπελας της Dixons SouthEast Europe (Κωτσόβολος) και μας πειράζανε τα άλλα παλιόπαιδα γιατί λίγες μέρες πριν είχα κάποιες συζητήσεις (ε και ένα δυο παραπονάκια) με την εταιρεία μέσω των Social Media. Το λες και καρμικό. Ο κ. Καράμπελας πάντως συμπαθέστατος (και ενήμερος).

Στο θέμα μας

Στην παρουσίαση προσπάθησα να δώσω κάποια από τα πράγματα που έμαθα μέσα από τη συνεργασία μου για το «Πας Μαγειρεύοντας».

Τα πράγματα που πιστεύω ότι ήταν σημαντικά στην παρουσίαση ήταν

  1. Ο επαγγελματισμός και η οργάνωση χρειάζονται για να πετύχει το γλυκό ή να φουσκώσει το κέικ. Χωρίς αυτά δε μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη πρώτα από όλα.
  2. Καλό είναι μία εταιρεία και ένας blogger να μιλάνε την ίδια γλώσσα όσον αφορά τα social media. Είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο που δημιουργεί online από αγάπη να χρειαστεί να εξηγήσει σε κάποια εταιρεία ποια είναι η χρησιμότητα του ή τί μπορεί να προσφέρει.
  3. Όπως όλα τα υλικά στην κουζίνα δεν πάνε με όλα έτσι και σε αυτές τις συνεργασίες. Ο κάθε blogger έχει το στυλ του και δεν μπορεί αυτό να πηγαίνει με όλους και με όλα.
  4. Όπως το κρασί, έτσι και τους δημιουργικούς ανθρώπους καλό είναι να τους αφήνουμε να αναπνέουν. Είναι σημαντικό ότι στο Πας Μαγειρεύοντας δεν υπήρχε σενάριο κι αυτό το ρίσκο το δέχτηκαν και το πήραν μετά από σκέψη η Ogilvy και η Hellmann’s. Έτσι με αφήσαν να βγάλω το στυλ που είδαν και τους άρεσε, τον προσωπικό μου τρόπο για τον οποίο στο κάτω κάτω με επιλέξανε.

Παρακάτω είναι η παρουσίαση, το βίντεο και κάποιες φωτογραφίες.

Το συνέδριο ήταν όλο πολύ ενδιαφέρον και ήταν πολύ κρίμα που χρειάστηκε να φύγω νωρίς (διότι έπρεπε να προλάβω την πτήση της επιστροφής στο Λονδίνο).

Δε θέλω να γράψω για τις άλλες παρουσιάσεις οι οποίες όμως πιστεύω ότι ήταν εξαιρετικές όλες. Μερικές μάλιστα τις σκέφτομαι (με την καλή την έννοια) ακόμα αλλά δε θέλω να ξεχωρίσω κάποια! Αν δω ότι οι ομιλητές γράψουν κάτι σχετικά στο blog τους ή κάπου αλλού θα συμπεριλάβω το link εδώ.

Πολλά ευχαριστώ πρέπει να στείλω στους ανθρώπους που οργάνωσαν το συνέδριο (Σώτω πάνω από όλα, χίλια φιλιά), στους ανθρώπους που ήταν στο ίδιο πάνελ με μένα και με εμψυχώνανε (Γ. Καράμπελας, Τ. ΠαγκάκηςΔ. ΚοντοχρήστουΘ. ΓεωργακόπουλοςA. Τσαμαδή και Μ. Λαζαρίμου), στους ανθρώπους που ήταν εκεί και βοήθησαν χαμογελώντας και τους ανθρώπους που συζητούσαν το συνέδριο στο twitter. Ρίξτε μια ματιά και στο οργανωμένο storify του Ορέστη με τις σχετικές συζητήσεις για το συνέδριο online.

Πριν όμως σταματήσω τη φλυαρία να πω κάτι που είναι και το πιο σημαντικό.

Το Digital Scullery και εγώ ως μαγείρισα που μαγειρεύει σε βίντεο και μαθαίνει κάθε μέρα, δεν θα είμασταν ΤΙΠΟΤΑ χωρίς όλους τους ανθρώπους που γράφουν (η παρέα, η Κατερίνα, ο Προφήτης, η Μαμά Δέσποινα, η Έλλη), τους ανθρώπους που σχολιάζουν, προτείνουν βελτιώσεις. Και ΕΣΕΝΑ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές. Το «ευχαριστώ» είναι λίγο. 

Τί είπα

 Πώς τα είπα

 

Το case study της OgilvyOneAthens

Το συμπεριλαμβάνω για να δώσω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα, καθώς είναι ο τρόπος που η Ogilvy βλέπει το «Πας Μαγειρεύοντας»

Hellmann’s Πας Μαγειρεύοντας Case Study from OgilvyOne Athens on Vimeo.

 

Μερικές φωτογραφίες

IMG_2372
Με το πάνελ όλης της ενότητας

IMG_2319
Με ύφος α λα θεία Σοφία

IMG_2378
Με την Άσπα Τσαμαδή και τον Θοδωρή Γεωργακόπουλο, επιτυχημένους δημιουργούς και bloggers (αλλά κυρίως καλά παιδιά) που μίλησαν στην ίδια ενότητα.

 

——————————–
Disclosure: Το «Πας Μαγειρεύοντας» αποτελεί επαγγελματική μου συνεργασία. Στην παρούσα ανάρτηση δεν έχω την πρόθεση να διαφημίσω το προϊόν αλλά να εξηγήσω τα πράγματα που έμαθα μέσα από αυτό το project. 

9 thoughts on “Ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα στο 3ο συνέδριο social media #ioc3

  1. Μπράβο Σοφία! Ήσουν πολύ καλή! (Και στην παρουσίαση και στο πας μαγερεύοντας.)

  2. Pingback: Αγάπη και θαυμασμός στο Twitter | Ειδήσεις απ' το δικό μου δωμάτιο

  3. Γειά σου Σοφία. Αρχικά, να σου πω συγχαρητήρια για τη συνεργασία σου με τις δυο εταιρίες. Τα βίντεο είναι φοβερά.
    Επίσης, βλέποντας το βίντεο της ομιλίας σου στο συνέδριο, μου άρεσε πολύ ο τρόπος που επικοινώνησες τους λόγους για τους οποίους ένας blogger ίσως να θελήσει να συνεργαστεί με μια εταιρεία ή τους λόγους που πιθανόν να τον αποτρέψουν να το κάνει. Ήσουν πολύ εύστοχη.
    Καλή συνέχεια σου εύχομαι!

    • Γεια σου Μάγδα. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Για μένα είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει από την αρχή καλή διάθεση και σεβασμός για τις αρχές του κάθε blog. Εδώ στο Digital Scullery (εσύ τα ξέρεις) προσπαθούμε πάντα να είμαστε πολύ ανοιχτοί.

      Συνέχισε κι εσύ, απολαμβάνω τα μαγειρέματα σου.

  4. Pingback: Τα λέμε την Πέμπτη στην Αθήνα | i for U Greek Mentoring Network « digital-era

  5. Συγχαρητήρια, τα είπες εξαιρετικά. Αν δεν ανέφερες ότι είσαι αγχωμένη κανείς δεν θα έπαιρνε χαμπάρι. Λες και το κάνεις κάθε μέρα 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *