Σοκολάτα από το Μπρούκλιν

Ένα μούσι μεγαλώνει στο Μπρούκλιν.

Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα – κατά το ‘Ενα Δέντρο Μεγαλώνει στο Μπρούκλιν – όταν είδα αυτό το καταπληκτικό βίντεο για τη σοκολάτα των αδελφών Μαστ.

Οι αδελφοί Μαστ ξεκίνησαν να φτιάξουν σοκολάτα σε μικρές ποσότητες – την ονομάζουν craft chocolate – και το βίντεο από το Cool Hunting δείχνει τη διαδικασία.

Δε φτάνει που τα κάνουν όλα αυτά αλλά επειδή το κανάλι είναι τρεις δρόμους από το εργαστήρι τους σκέφτονται να φέρνουν το κακάο με ιστιοπλοϊκό μόνοι τους από τις χώρες παραγωγής.

Μπορείτε να δείτε την ιστοσελίδα τους, το blog τους και τη σελίδα τους στο facebook.

Να μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ιδέα. Είχα ακούσει κάποτε και για έναν πολύ αξιόλογο σύλλογο γυναικών σε κάποιο χωριό της Ελλάδας που κάνει έτσι όμορφα πράγματα τοπικά αλλά δε μπορώ να το ξαναβρώ. Εσείς έχετε δει τέτοια ωραία πράγματα;

—–

Το είδα από την ανάρτηση στο CRAFT – μετά από share της Δάφνης

Φωτογραφία: Chocolate Uploaded by John Loo on 24 Jun 07, 4.48AM GMT.

3 thoughts on “Σοκολάτα από το Μπρούκλιν

  1. Ευχαριστώ πολύ για το mention!

    Μου άρεσε πολύ το video και θα ήθελα να δοκιμάσω τη σοκολάτα που φτιάχνουν οι Αφοι Mast, αλλά δε στέλνουν στο εξωτερικό δυστυχώς. Όποιος πάει στο Brooklyn να μας φέρει.

  2. Επίσης, αυτό που λες για το σύλλογο γυναικών. Στη Λέσβο (απ’όπου κατάγεται ο πατέρας μου) υπάρχει ένας πολύ καλός σύλλογος γυναικών στο χωριό Μεσότοπος που φτιάχνει φοβερά πράγματα. Μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, ζυμαρικά, κλπ. Ιδού: http://www.mesotoposwomen.com/index.htm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *