Σήμερα που είναι Κυριακή έκανα παστίτσιο που είχα καιρό να κάνω και θυμήθηκα να γράψω και μία μικρή συμβουλή/ μυστικό για το ορθό παστίτσιο.
Πολλές φορές όταν κάνεις παστίτσιο διαπιστώνεις ότι χύνονται τα μακαρόνια τσάτρα πάτρα στο πιάτο κι από πάνω μένει αμανάτι ο κιμάς κι η μπεσαμέλ τέλειο τετράγωνο.
Το μυστικό έχει ως εξής. Καταρχήν δεν βράζουμε τα μακαρόνια τελείως. Τα αφήνουμε στο al dente. Δεύτερον όταν τα βάζουμε στο ταξί (όχι… στα ταψί. αλλά και στο ταξί άμα θες, δε θα διαφωνήσω) τα περιχύνουμε με δύο χτυπημένα ασπράδια αυγών και με τυρί τριμμένο. (τους κρόκους των αυγών τους βάζουμε στη μπεσαμέλ). Τέλος όταν το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κάτσει τουλάχιστον μισή ωρίτσα. Δεν το σερβίρουμε καυτό δηλαδή. Τυρί και ασπράδια λειτουργούν ολίγον σαν κόλλα και στέκεται το παστίτσιο περήφανο και τετράγωνο στο πιάτο.
Αν αναρωτιέσαι για τη φωτογραφία εμένα το παστίτσιο μ’αρέσει με κρούστα (λίγο πριν το καμμένο) εξ ου και η μαυρίλα. Ιδού και βιντεάκι που ελέγχω αν έχει γίνει ή όχι (δεν είχε γίνει).
Σματς και καλά μαγειρέματα.
—
Φωτογραφία: Παστίτσιο α λα θεία Σοφία Uploaded by sofiagk on 31 Jan 10, 1.30PM GMT
Pingback: Ανώνυμος