Μη χάσετε το 1ο GR Food Blogger Camp

Η ομάδα του Greek Food Blogs οργανώνει το πρώτο 1ο GR Food Blogger Camp στις 16 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Και ανεβάστε και τίποτα φωτογραφίες να βλέπει κι η θεία από το Λονδίνο.

Από το πρόγραμμα θα δείτε ότι συμμετέχουν πάρα πολλοί «γνωστοί σεφ». Προσωπικά αυτό με κουράζει, οι «γνωστοί τηλεοπτικοί chefs και παρουσιαστές» ειδικά. Δεν ξέρω δηλαδή αν θα είναι τόσο ενδιαφέρον εφόσον θα υπάρχουν άνθρωποι που ούτως ή άλλως λόγω επαγγέλματος θα κλέψουν την παράσταση. Θα με ενδιέφερε δηλαδή πιο πολύ να υπάρχει μεγαλύτερη έμφαση στους χομπίστες.

Από την άλλη βέβαια, δε μπορείς να κλείσεις του food bloggers σε ένα event καθαρά κλειστό και ομφαλοσκοπικό. Είναι όμορφο να υπάρχει ανοιχτή πλατφόρμα για όλους.

Όλα θα εξαρτηθούν από το πώς η ομάδα του Greek Food Blogs θα διατηρήσει τις ισορροπίες – τους εύχομαι καλό κουράγιο και καλή επιτυχία.

Ακολουθεί απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου – 1ο GR Food Blogger Camp

Η πρώτη συνάντηση των Ελλήνων food bloggers γίνεται στην Αθήνα, στις 16 Οκτωβρίου 2010

Το 1ο GR food blogger Camp είναι η πρώτη συγκέντρωση των Ελλήνων food bloggers αλλά και των food lovers, όσων αγαπούν τη μαγειρική δημιουργία, παρακολουθούν τα food blogs και θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τους food bloggers.

To Camp διοργανώνεται σε ετήσια βάση. Η φετινή, πρώτη συνάντηση, θα γίνει το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206 και θα διαρκέσει από τις 9.30πμ έως τις 6.00μμ.

Γνωστοί τηλεοπτικοί chefs και παρουσιαστές – η Ντίνα Νικολάου, ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο Ευτύχης Μπλέτσας – δίνουν συμβουλές και μυστικά στους food bloggers ενώ επαγγελματίες, εξειδικευμένοι στο χώρο τους – ο Αλέξανδρος Σακκάς, ο Παναγιώτης Μπελτζινίτης και ο Βασίλης Σωτηρόπουλος- μοιράζονται τη γνώση τους.

Οι food bloggers είναι οι μάγειρες της διπλανής πόρτας. Δεν έχουν εκπαιδευτεί σαν chef, όμως έχουν εκπαιδευτεί από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες της ελληνικής οικογένειας. Οι τεχνικές μαγειρικής και οι γεύσεις της Ελλάδας είναι στα γευστικά τους κύτταρα. Η γευστική τους παιδεία και παράδοση ξεπηδά
από τα άρθρα που γράφουν. Είναι μια κοινότητα που αναπτύσσεται ταχύτατα, μαγειρεύει καθημερινά, μοιράζεται τις εμπειρίες γεύσης με τους αναγνώστες της.

H ένωση των Ελλήνων food bloggers είναι πρωτοβουλία του TasteFULL και της Εντέλεια Πληροφορικής. Η δημιουργία του νέου portal http://greekfoodblogs.com , που παρουσιάζει τους Έλληνες food bloggers σε όλο τον κόσμο, έχει καταγράψει μια δυναμική κοινότητα 130 food blogs στην Ελλάδα και 20 στο εξωτερικό.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

This entry was posted in ΝΕΑ and tagged by auntie Sofia. Bookmark the permalink.

About auntie Sofia

Χρόνια στο εξωτερικό, έμαθα την αξία του να μαγειρεύεις μόνος σου επειδή ήθελα να φάω παστίτσιο. Επόμενος στόχος: Ποντιακά φαγιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *