Τρώγονται τα άβραστα τα μακαρόνια;

Στο Indiblog το καλό μας το παιδί ο indictos έχει χωλοσκάσει με τα al dente μακαρόνια που δεν μπορεί να τα φάει με τίποτα!

δεν με χέζετε λέω εγώ…

…με τις γκουρμεδιές σας και τα Al dente μακαρόνια σας.
Τα άβραστα τα μακαρόνια απλά δεν τρώγονται!
Και να μην ΜΕ πει κανένας ότι είναι θέμα συνήθειας.

(δες και τη συνέχεια)

Το Digital Scullery από ηθικής άποψη δε μπορεί τα πολύ τα γκουρμέ αλλά στο μακαρόνι δεν έχουμε παγιωμένη άποψη.

Εσύ τί λες καλό μου τέκνο; Τρώγεται το άβραστο ή σου κάθεται στο στομάχι;

11 thoughts on “Τρώγονται τα άβραστα τα μακαρόνια;

  1. Εγώ πάντα ακολουθώ τα λεπτά που αναφέρει το πακέτο. Το αποτέλεσμα μπορώ να πω είναι νόστιμα, όχι παραβρασμένα αλλά ούτε και ωμά μακαρόνια.

    • Το αυτό (οτι λέει στο πακέτο).

      Η χειρότερη μαγειρική συμβουλή που άκουσα ήταν από μάνα φίλου μου όταν προετοιμαζόμασταν για πρώτη φορά να πάμε εκδρομή σαν προσκοπάκια και στο πρόγραμμα ήταν να μαγειρέψουμε μόνοι μας το φαγητό μας (μακαρονάδα): «Τα μακαρόνια να τα βράσετε 2 λεπτά παραπάνω από όσο λέει στο κουτί γιατί θα σας βγουν άψητα»

      Μέγα λάθος κυρίες και κύριοι! Όποιος παραπονιέται ότι με τη μακαρονάδα φουσκώνει και τον πιάνει πείνα μετά από 1 ώρα είναι γιατί τα παραβράζει. Όταν τα ψήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού, και με την κατάλληλη σάλτσα και συνοδεία, σε χορταίνουν και σε κρατάνε όπως όλα τα γεύματα.

  2. Σε όλα τα πράγματα υπάρχει αυτό που λέμε «κρίσιμο μέγεθος». Γιατί από την άλλη, σε ποιόν αρέσουν τα λασπωμένα παραβρασμένα μακαρόνια; Ούτε αυτά τρώγονται!

  3. Χώρια που όσο πιο άβραστα είναι τόσο λιγότερες θερμίδες έχουν. Ρωτήστε ειδικό αν δε με πιστεύετε 🙂

    (ο λόγος είναι πως τα λιγότερο βρασμένα μακαριόνια χρειάζονται περισσότερη ενέργεια από τον οργανισμό μας για να τα χωνέψουμε. Το λαπά τον χωνεύεις αμέσως)

  4. Επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση:

    1. Τα παραβρασμένα μακαρόνια έρχονται και λαπαδιάζουν στο στομάχι και πλαστελινοποιούνται, με αποτέλεσμα βαρυστομάχιασμα και καούρες – όχι, δεν είναι επειδή έφαγες πολύ (αναλύεται παρακάτω), είναι που έχεις αλλάξει τη σύσταση της τροφής και το στομάχι και η χολή δουλεύουν υπερωρίες.

    2. Τα παραβρασμένα μακαρόνια επειδή είναι νιανιά μασώνται λιγότερο και τα καταπίνεις αμάσητα. Αποτέλεσμα; Τρως πολύ περισσότερο μέχρι να επέλθει αίσθημα κορεσμού – βασικά, όσο πιο πολύ μασάς την κάθε μπουκιά, τόσο λιγότερο τρως.

    3. Τα παραβρασμένα μακαρόνια έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη – όπερ μεθερμηνευόμενο, τα ζάχαρα μεταβολίζονται γρηγορότερα και μεταβολίζονται κατά βάση σε λίπος. Άρα; Άρα βάζεις κιλά, αγαπητέ αναγνώστη. Όπως με τα φρούτα – όσο πιο γινωμένα είναι, τόσο χειρότερα για τη δίαιτά σου (κι εκεί που νόμιζες ότι άμα τρως πέντε κιλά νεκταρίνια είναι καλό!)

    4. Τα παραβρασμένα μακαρόνια, λόγω του γλυκαιμικού δείκτη, επειδή διασπώνται γρηγορότερα, πεινάς πιο γρήγορα – οπότε τρως πιο συχνά. Και βάζεις κιλά.

    5. Τα άσπρα μακαρόνια έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη από τα μαύρα (ολικής) και είναι πιο εύκολο να τα παραβράσεις, παρόλο που παίρνουν περισσότερο χρόνο βρασίματος από τα μαύρα.

    6. Πολύς κόσμος έχει τη συνήθεια να βράζει τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν στο νερό ξεχνώντας ότι ο βρασμός συνεχίζεται όταν τα βουτυρώνεις κι όταν τα περνάς από τη σάλτσα. Με αποτέλεσμα τα βρασμένα μακαρόνια να λαπαδιάζουν περεταίρω μόλις σερβιριστούν. Άρα; Άρα τα βγάζουμε πριν γίνουν τελειώς.

    Είναι όντως θέμα συνήθειας – αλλά δεν σου παίρνει και ΤΟΣΟ πολύ καιρό να το συνηθίσεις. Στην τελική, αν οι Ιταλοί τα τρώνε έτσι, ποιοι είμαστε εμείς να πούμε το αντίθετο. Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, τα μακαρόνια ποτυ βράζουν σε ζουμί φαγηρού (πχ κόκκορας με μακαρόνια – άσε και πεινάω τώρα) θα λαπαδιάσουν γιατί έτσι πρέπει.

  5. εγω παντως σαν γνησιος καφρος και μακαρονοφαγος (με μακαρονια ουσιαστικα μεγαλωσα, σαν μωρο δεν ετρωγα τιποτα αλλο) μπορω να σας πω οτι τα μακαρονια τα τρωω ακομη και εντελως αβραστα χωρις να εχουν βραχει καν απο νερο. Αλλα το μακαρονι το θελω να ειναι βρασμενο καλα εξωτερικα και να πιανει λιγο στο δοντι στο εσωτερικο (δηλαδη δεν ειναι αβραστο)

  6. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα αλλα ας μην λεμε κ ανοησίες! Οι θερμιδες ειναι ανα μερίδα αβραστων μακαρονιών ειτε τα βρασεις αλτεντε ,ειτε τα παραβράσεις οι θερμιδες μπαίνουν στα συν με την σάλτσα η τα τυριά που θα προσθέσεις! Το πολυ.βρασιμο απλα αποβάλει την περίσσεια αμύλου κ τραβάει νερο συνεπώς τρως λιγότερη ποσότητα γιατι στο ζύγι η μερίδα βγαινει μεγαλύτερη λογω απορροφησησ Του νερού!Αναφορά στους θερμιδομετρητες της lala cook κ τον θερμιδομετρητη του διαβητολογικόu του Τζάνειου! Σημ διαβητικοί ειστε κ κοιτάτε τον γλυκαιμικό δείκτη; γιατι στην απ λεία κιλών δεν εχει κανένα αποτελεσμα αποδεδειγμένο πέρα των μπάσου ολο ιών των Διαιτολόγων που ΔΕΝ ειναι γιατροί ενα ΤΕΙ τελείωσαν κ αν!!!Αν τα βρασεις αρκετά τα κρυώσεις κ τ ανακατεψεις με κρύο κιμά η σάλτσα ουτε λάσπωνουν ουτε κολλάνε, τρώγονται ευχάριστα κ το βραδυ χωρις έξτρα λιπαρά ! Ολα τ αλλα ειναι για την ορεξη του καθενός! Καλη ορεξη απο εναν πρώην πρωταθλητή που εχει φαει πολλλλλα μακαρόνια βρασμένα καλα!

    • Η ορθότερη & πιο εμπεριστατωμένη απάντηση που δώθηκε για το θεμα απέναντι στις ανοησίες των αμαθών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *