Τούρκικο στο Gökyüzü (Green Lanes, Λονδίνο)

Τα Τούρκικα εστιατόρια στο Λονδίνο είναι πολλά και διαφόρων κατηγοριών. Από το κεμπαμπτζίδικο στη γωνία μέχρι κανονικά ρεστοράν.

Ανακαλύψαμε ένα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ εστιατόριο τις προάλλες, το Gökyüzü.


Gökyüzü

Είναι λίγο δύσκολο να πας καθώς στο Haringey Green Lanes δεν πάει το μετρό αλλά γίνεται με τρένο ή με λεωφορείο. Το αποφασίσαμε για δύο λόγους.

Πρώτα από όλα την τελευταία φορά που πήγαμε στο Testi έχω γράψει παλαιότερα εδώ – το κρέας μας φάνηκε ότι το είχανε χαλάσει λίγο. Υποπτευόμαστε ότι έγινε γνωστό το πόσο καλό είναι, έχει πλακώσει λαός και η ποιότητα έχει πέσει λίγο. Συν του ότι πεθάναμε στη ζέστη και τη βαβούρα από τον κόσμο.

Δεύτερον ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που περνάμε έξω από το Gökyüzü γίνεται της μουρλής. Προσκύνημα κανονικότατο από την Τούρκικη κοινότητα των Green Lanes – και είναι μεγάλη η κοινότητα και απαιτητική όσο η Ελληνική με το φαί. Στον ίδιο δρόμο υπάρχουν πολλά κεμπαμπτζίδικα αλλά σαν το λαό στο Gökyüzü δεν έχει κανένα.

Από ότι καταλάβαμε το μέρος υπάρχει πολλά χρόνια αλλά τελευταία το ανακαινίσανε. Όπως στα περισσότερα Τούρκικα του Λονδίνου οι ψήστες είναι στην είσοδο και τα κρέατα στη βιτρίνα. Μέσα έχουν ξύλινα καθίσματα και ευτυχώς λίγα και διακριτικά χαϊμαλιά – από αυτά που υποπτεύσαι ότι είναι τουριστικά και όχι Τούρκικα. Καλαίσθητη αρκετά η ανακαίνηση.

Gökyüzü

Από το φαγητό άλλο να σας τα λέω κι άλλο να είστε εκεί να μας ακούτε να μουγκρίζουμε ευχαριστημένοι. Ελαφρά καυτερά πιάτα και μια εξαιρετική σαλάτα. (Βασικά, εμείς λαχματζούν είχαμε παραγγείλει για πρώτο αλλά τελικά μας έφτασε μία σαλάτα. Μέχρι να καταλάβουμε τί έγινε την είχαμε καταβροχθίσει. Μέχρι και φωτογραφία στα τελειώματα θυμήθηκα να βγάλω).

The remains of the Çoban Salatası

Çoban Salatası

Από κυρίως τσακίσαμε Yoğurtlu Kuzu Şiş και Sarma Tavuk Beyti. Το πρώτο είναι με κομματάκια αρνίσιο κρέας (ΔΕ ΒΡΩΜΕΙ. το αρνί στη Βρετανία δε βρωμεί ποτέ και ιδίως στα Τούρκικα, λόγω των μπαχαρικών). Το δεύτερο είναι με κιμά από κοτόπουλο.

Yoğurtlu Kuzu Şiş

Yoğurtlu Kuzu Şiş

Sarma Tavuk Beyti

Sarma Tavuk Beyti

Τα κυρίως πιάτα είναι ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ά. Καλό κρέας, μαριναρισμένο σωστά, με ισορροπημένα μπαχαρικά. Πολύ τρυφερό το αρνί ειδικά. Το γιαούρτι τους ήταν κρεμώδες και ήταν ό,τι έπρεπε να την πικάντικη σάλτσα. Τις πιπεριές δεν τις αγγίξαμε. Από τη μυρωδιά και μόνο δάκρυσαν τα μάτια μας.

Ο λογαριασμός μαζί με τις μπύρες για δύο άτομα ήταν γύρω στις £30 λίρες, νορμάλ τιμή για το είδος του εστιατορίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *