Ταπεινό φαί: μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

Μια που λέγαμε για οικονομικές συνταγές χτες αδέλφια ιδού τί φαί έχω σήμερα. Μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι.

Ένα θα σου πω. Εγώ φασολάδα δεν τρώω. Μιλάμε έχω φάει μέχρι και ξύλο στον πωπό από τη μαμά Δέσποινα γι’αυτό το πείσμα. Μέχρι που ανακάλυψα αυτή τη συνταγή.

Από την εμπειρία μου θα σας έλεγα να βράσετε 20 λεπτά τα φασόλια, να πετάξετε το νερό και μετά να τα ξαναβράσετε σε χαμηλή φωτιά (σε καινούριο νερό) μαζί με σάλτσα, κρεμμύδι και λοιπά για περί που 45 λεπτά. Μετά άλλα 15 λεπτά φουλ θερμοκρασία για να φύγει το πολύ νερό και στα τελευταία πέντε λεπτά ρίξτε και το σπανάκι.

Ότι πρέπει και για τις δύσκολες μέρες ΔΝΤ που έρχονται.

Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι

Μιαμ Μιαμ

Με ψωμί κι ελιά (άντε και φέτα)

Φυσικά συνοδεύονται με ψωμί κι ελιά (και φέτα γιατί εγώ στο Λονδίνο δεν έχω ΔΝΤ ακόμα)

7 thoughts on “Ταπεινό φαί: μαυρομάτικα φασόλια με σπανάκι

  1. ωραία φαίνονται τα φασόλια, αλλά οι ελιές, το ψωμί και η φέτα δεν μου γεμίζουν το μάτι. ΔΝΤ ξε-ΔΝΤ νομίζω ότι αυτά θα τα βρεις πάντα καλύτερα στην Ελλάδα 🙂

  2. Θα ξεκινήσεις θερμό επεισόδιο μου φαίνεται με το σχόλιο σου. Η φέτα είναι ελληνική αλλά οι ελιές και το ψωμί από Τούρκικο φούρνο και παντοπωλείο κοντά μου 🙂

  3. Και εγώ στη Νορβηγία που ήμουν ένα φεγγάρι από τους Τούρκους ψώνιζα. Ακόμη και φέτα, διότι η Ελληνική ήταν απλησίαστη. Το ψωμί δυστυχώς είναι πάντα κάτι τοπικό, αλλά ειδικά εσύ που είσαι μόνιμα ίσως θα έπρεπε να παραγγείλεις ελιές από π.χ. Κρήτη (τυχαίο παράδειγμα :-P)

  4. Pingback: Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι – Som2ny Network

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *